Είσοδος
Ξέχασα τον κωδικό μου

Εγγραφή

Αναζήτηση
Ροή twitter
Διαφημίσεις
Επικοινωνία

Άρθρα > Διάφορα > Νομοθετικό πλαίσιο

Υπουργική απόφαση για το Υπαίθριο εμπόριο

Δευτέρα 28 Απρ 2014, 16:40 |

Με την υπ αριθμόν ΚΙ 2113 υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 786 τόμος Β στις 12 Σεπτεμβρίου 1995 για Ρύθμιση υπαίθριου, στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου στο κεφάλαιο Ε αναφέρονται περιπτώσεις που δεν απαιτείται άδεια για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου.

Δεν απαιτείται άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου για την πώληση γεωργικών, αμπελουργικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών προϊόντων, καθώς και παραδοσιακών ειδών Λαϊκής Τέχνης ιδίας παραγωγής, σε όλη την επικράτεια, από τους παραγωγούς αυτών ή τους γονείς, συζύγους και τέκνα των παραγωγών, που μπορούν να τους αναπληρώσουν.

Οι ανωτέρω παραγωγοί υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση παραγωγού από τον ΟΓΑ ή άλλη δημόσια υπηρεσία στην οποία αναγράφονται τα παραγόμενα προϊόντα και με άδεια κατάληψης χώρου, όπου απαιτείται, από τον οικείο Δήμο ή κοινότητα.

Έτσι με μια απλή βεβαίωση παραγωγού μπορούμε να πουλάμε νόμιμα τα προϊόντα μας. Για καλό και για κακό ας υπάρχει σε φωτοτυπία πάνω μας και η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Τελευταία τροποποίηση: 28/4/2014, 16:52

Σχόλια