Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Τετάρτη 30 Απρ 2014, 22:38 | Κώστας Μυγδανάλευρος
Υλικά
Για την κατασκευή αυτού του υπέροχου γλυκού θα χρειαστούμε:
1 φλιτζάνι τσαγιού κουάκερ
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ινδική καρύδα (προαιρετικά)
1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
2 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένους χουρμάδες
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι μέλι
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Παρασκευή γλυκού
Ρίχνουμε τους χουρμάδες με το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βάζουμε στην φωτιά και τα βράζουμε. Όταν γίνουν πολτός τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μείγμα και στη συνέχεια βάζουμε μία στρώση χουρμάδες σε ένα ταψί και μία στρώση από το μείγμα. Ανάμεσα στις στρώσεις ρίχνουμε λίγη γαλέτα. Eπαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρούς ρόμβους. Μπορούμε ακόμη και να κόψουμε λουρίδες και να τις τυλίγουμε σαν μικρά ρολό. Και στις δύο περιπτώσεις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Τελευταία τροποποίηση: 30/4/2014, 22:38
Σχόλια