Άρθρα > Προϊόντα Κυψέλης > Μέλι
Το Ελληνικό μέλι προσφέρει υγεία
Δευτέρα 27 Απρ 2015, 22:36 | Κώστας Μυγδανάλευρος
Στην χώρα μας παράγονται θαυμάσια είδη μελιών που γίνονται ανάρπαστα για τα ωφέλημα θρεπτικά συστατικά τους, μέλια όπως το θυμαρίσιο, το μέλι πεύκου, ελάτης, βαμβακιού, άνθεων και άλλα.
Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν πως τα μέλια Βυτίνας, έλατος Καρπενησίου, πεύκο Ευβοίας και πορτοκάλι Λακωνίας εμφάνισαν το καλύτερο αντιοξειδωτικό προφίλ. Αποδείχθηκαν πως έχουν την ικανότητα να αποτρέπουν τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών στον ανθρώπινο οργανισμό, να προστατεύουν το DNA των κυττάρων μετά από έκθεση σε οξειδωτικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι ένοχοι για μια σειρά παθήσεων και ασθενειών όπως είναι οι καρδιαγγειακές, οι νεύρο-εκφυλιστικές και ο καρκίνος.
Τα Ελληνικά μέλια προτείνεται να ευρίσκονται σε κάθε πρωινό, γιατί δίνουν ενέργεια στον οργανισμό των παιδιών, των αθλητών, των ηλικιωμένων και των εργαζομένων όλων των ηλικιών
Τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξαν πως τα μέλια από θυμάρι και πεύκο εμφανίζουν αντι-οιστρογονικές ιδιότητες σε κύτταρα καρκινικού μαστού. Το μέλι από θυμάρι έχει επιπλέον την ιδιότητα να προστατεύει τον οργανισμό από τον καρκίνο του προστάτη και του ενδομητρίου. Περιέχει θρεπτικές και ωφέλιμες για τον άνθρωπο ουσίες, που βρίσκουμε σε μέλια της Νέας Ζηλανδίας, Ιαπωνίας και Αυστραλίας.
Η μελέτη εμφάνισε διάφορες άλλες ουσίες στα Ελληνικά μέλια, όπως η ουσία καφεΐνη στο μέλι πορτοκαλιάς.
Το Ελληνικό μέλι βοηθά σε σημαντικό βαθμό την αντιμετώπιση σημαντικών ασθενειών και στη φυσιολογική γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού.
Τα Ελληνικά μέλια ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής των Ελλήνων σαν βασικό γλυκαντικό. Προτείνεται να ευρίσκονται σε κάθε πρωινό, γιατί δίνουν ενέργεια στον οργανισμό των παιδιών, των αθλητών, των ηλικιωμένων και των εργαζομένων όλων των ηλικιών, για να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα χωρίς να κουράζονται.
Τελευταία τροποποίηση: 27/4/2015, 22:36
Διαβάστε ακόμη:
Γιατί οι μέλισσες κάνουν το μέλιΞέρουμε πως οι μέλισσες παράγουν το μέλι εδώ και 100 εκατομμύρια χρόνια, από την κρητιδική περίοδο. Η κυψέλη λειτουργεί όπως ένας κουμπαράς, όταν ρίχνεις μέσα έστω και λίγα...Το Μέλι
Το μέλι, είναι μια γλυκιά και παχιά ουσία που κάνουν οι μέλισσες για να ταΐσουν τις νεαρές προνύμφες, δημιουργώντας με την προσθήκη γύρης και νερού τον λεγόμενο Εργατικό Πολτό. Επίσης, κάνουν το μέλι για να τρώνε και οι ίδιες τον χειμώνα...Το μέλι πηγή υγείας
Το μέλι είναι πιο παλαιό από την γραπτή ιστορία, που χρονολογείται από το 2100 π.χ. στις γραφές των Σουμερίων και στις σφηνοειδείς γραφές των Βαβυλωνίων, στον κώδικα Hittite, στις ιερές γραφές της Ινδίας και των αρχαίων Αιγυπτίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τις ανασκαφές...Κρυστάλλωση του μελιού
Η ποιοτική κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν προκαλεί απολύτως καμία αλλαγή στην διατροφική αξία αλλά και τη βιολογική ουσία του μελιού. Οι παράγοντες που συντελούν στην κρυστάλλωση ...Αγνό μέλι ή ότι κι ότι
Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι, έχουν την πελατεία τους, τους κύκλους τους, με φίλους, συγγενείς και γνωστούς που τους εμπιστεύονται χρόνια. Οι πελάτες αυτοί, γνωρίζουν...Τα 10 ακριβότερα μέλια του κόσμου
Μαθαίνοντας πως στο Γαλλικό Χρηματιστήριο πριν από μερικά χρόνια(2009), ένα κιλό μέλι πουλήθηκε για 45 χιλιάδες ευρώ, αποφάσισα να κάνω μια έρευνα να βρω ποιο είναι αυτό το μέλι και τι το κάνει τόσο ακριβό.
Σχόλια