Είσοδος




Ξέχασα τον κωδικό μου

Εγγραφή

Αναζήτηση
Ροή twitter
Διαφημίσεις
Επικοινωνία

Άρθρα > Συνταγές > Γλυκά

Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι

Τρίτη 15 Σεπ 2015, 09:24 |

Το μέλι είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσει την ζάχαρη στις διάφορες συνταγές αρκεί να γνωρίζουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά του όπως η γλυκύτητα και η επιπλέον ποσότητα νερού που περιέχει:

Επειδή το μέλι είναι δυο φορές πιο γλυκό από την ζάχαρη, θα πρέπει να μειώσουμε κατά το ήμισυ την ποσότητα αν είναι να την αντικαταστήσουμε με το μέλι.

Δεδομένου ότι το μέλι αποτελείται απο 17% έως 18% νερό, θα πρέπει να μειώσουμε τα υγρά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συνταγής κατά 1/5.

Στο ψήσιμο των γλυκών, μπορούμε να χαμηλώσουμε την θερμοκρασία των φούρνων κατά 15 βαθμούς Κελσίου.

Κατά την χρήση του μελιού στις μαρμελάδες, στα ζελέ, ή στις καραμέλες, αυξάνουμε τη θερμοκρασία ψησίματος λίγο για να μπορέσει να εξατμιστεί πιο γρήγορα το πρόσθετο νερό του μελιού.

Για κάθε φλιτζάνι μελιού που χρησιμοποιούμε μπορούμε να προσθέσουμε μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος, αυτή βοηθά να εξουδετερωθεί η οξύτητα του μελιού και κάνει τα γλυκά να φουσκώνουν. Εάν όμως η συνταγή περιέχει ξινό γάλα ή κρέμα μπορείτε να μην βάλετε σόδα.

Δεδομένου ότι έχει την δυνατότητα να απορροφήσει και να διατηρήσει την υγρασία, το μέλι χρησιμοποιείται στην βιομηχανία για να κρατήσει τα ψημένα αγαθά υγρά και φρέσκα. Μπορείτε και εσείς να κάνετε χρήση του μελιού στα διάφορα γλυκίσματα, κέικ και άλλα ψημένα αγαθά που προγραμματίζετε να ταχυδρομήσετε για να τα κρατήσετε φρέσκα μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

Πειραματιστείτε, το μέλι μπορεί να αντικαταστήσει την κρυσταλλική ζάχαρη στα γλυκά, φαγητά, και άλλα τρόφιμα είτε που ψήνονται είτε όχι.

Τελευταία τροποποίηση: 16/9/2015, 10:51

Σχόλια