Είσοδος




Ξέχασα τον κωδικό μου

Εγγραφή

Αναζήτηση
Ροή twitter
Διαφημίσεις
Επικοινωνία

Άρθρα > Μελισσοκομία > Γενικά

Τι υλικά χρειάζομαι στην αποθήκη

Παρασκευή 9 Μαΐ 2014, 13:27 |

Η μελισσοκομική αποθήκη είναι ο πρώτος και σπουδαίος χώρος για την άσκηση της μελισσοκομίας. Ο νέος μελισσοκόμος θα πρέπει να εξασφαλίσει αυτόν τον χώρο για να μπορέσει να ασκήσει χωρίς έγνοιες την μελισσοκομική τέχνη. 

Στην αποθήκη φυλάμε τα μέλια, διάφορα εργαλεία, τον πάγκο εργασίας, τον μελιτοεξαγωγέα, μετά φυλάμε τους τρύγους, τα πατώματα με τις κηρήθρες, ακόμη και τις κυψέλες που άδειασαν, τις κυψέλες που συντηρήσαμε και όλα αυτά που αναγράφονται παρακάτω και μας είναι αναγκαία. 

Στην αποθήκη μπορούμε να διατηρούμε τα παρακάτω:

Μελιτοεξαγωγέα, ανοξείδωτο

Μαχαίρι ατμού  ή ηλεκτρικό

Απολεπιστήριο, ανοξείδωτο

Τριπλό φίλτρο μελιού, ανοξείδωτο

Φλόγιστρο και μποτίλια με γκάζι

Φλόγιστρο και μποτίλια με προπάνιο

Πυροσφραγίδα με τον κωδικό

Δοχεία 150 έως 500 κιλών με κάνουλα, ανοξείδωτο και

Δοχείο 15 έως 20 κιλών με κάνουλα,ανοξείδωτο για μέλι

Η αποθήκη που βγάζουμε και συσκευάζουμε τα μέλια σε βάζα ή δοχεία πρέπει να καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις: Πλακάκια στο πάτωμα και στους τοίχους, βρύση στον χώρο ή εξωτερικά της αποθήκης (τα νερά να πέφτουν υποχρεωτικά σε βόθρο), όχι περιττά αντικείμενα μέσα στην αποθήκη, ανοξείδωτα τα σκεύη που έρχονται σε επαφή με το μέλι, μελισσοστεγανή σήτα στα παράθυρα και στην πόρτα κλπ.


Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης - Τμήμα Κτηνοτροφίας - Αγροτική Αποθήκη

Αγροτική Αποθήκη
Δικαιολογητικά: Αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης για αγροτική αποθήκη

Για αποθήκη μεγαλύτερη των 15m²:

1. Ε1-Ε9
2. Διπλή σειρά αρχιτεκτονικών σχεδίων
3. Τοπογραφικό διάγραμμα
4. Πράξη χαρακτηρισμού από τα δασαρχείο (στην περίπτωση που είναι εκτός οικισμού)

Για αποθήκη μικρότερη των 15m²:

1. Ε1-Ε9
2. Τοπογραφικό διάγραμμα
3. Πράξη χαρακτηρισμού από το δασαρχείο (στην περίπτωση που είναι εκτός οικισμού)

Τελευταία τροποποίηση: 09/5/2014, 13:27

Διαβάστε ακόμη:

Φερομόνες
Οι φερομόνες των μελισσών είναι πτητικές χημικές ουσίες, δηλαδή εξατμίζονται πολύ εύκολα και διαδίδονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση με την βοήθεια του αέρα. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για...
Ο έρωτας των μελισσών
Ο έρωτας των μελισσών είναι μια άκρως ευχάριστα επικίνδυνη κατάσταση που βιώνει κάποιος νέος μελισσοκόμος και σίγουρα δεν απαλλάσσεται από αυτό εύκολα, μπορεί να κρατήσει για πολλά...
Μελισσοκομία στην αρχαία Αίγυπτο
Οι κυψέλες μελισσών είναι σε χρήση για περισσότερα από 5000 χρόνια στην Αίγυπτο. Η τέχνη της μελισσοκομίας τους, επηρέασε όλα τα Μεσογειακά κράτη, απλώθηκε στα όμορα κράτη της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και...
Οικονομική απόδοση της Μελισσοκομίας
Η μελισσοκομία αποδίδει όσο καμία άλλη γεωργική εκμετάλλευση. Όμως το μελισσοκομικό εισόδημα εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, τις γνώσεις και την εμπειρία του μελισσοκόμου.
Πατέρες της παγκόσμιας Μελισσοκομίας (Α)
Θεωρούνται Πατέρες της παγκόσμιας μελισσοκομίας γιατί ήταν οι πρωτεργάτες και βοήθησαν τα μέγιστα να γίνει παγκόσμια γνωστή η μελισσοκομική τέχνη!
Σχετικά με τη μελισσοκομική ορολογία
Με αυτά και αυτά που συμβαίνουν στην Ελληνική μελισσοκομική κοινωνία, εισαγωγή άγνωστης ποιότητας μελιών, νοθείες, βάπτιση ξένων μελιών σε Ελληνικά, έχουμε και την ορολογία της μελισσοκομικής τέχνης να βάλλεται από εμάς τους ίδιους.

Σχόλια