Άρθρα
Υποκατηγορίες: [Μέλισσες] [Γενικά] [Εργάτρια] [Βασίλισσα] [Κηφήνας] [Μελισσοκομία] [Γενικά] [Μαθήματα] [Εγκατάσταση] [Προϊόντα Κυψέλης] [Μέλι] [Γύρη] [Κερί] [Πρόπολη] [Βασιλικός Πολτός] [Δηλητήριο] [Μελισσοπαίδεια] [Γενικά] [Ασθένειες] [Εχθροί] [Τροφές] [Φυτά] [Βοηθητικές Ανθοφορίες] [Συνταγές] [Υγείας] [Ροφήματα] [Ομορφιά] [Γλυκά] [Διάφορα] [Νομοθετικό πλαίσιο]
Το σύγχρονο καπνιστήρι
Κώστας Μυγδανάλευρος
Το καπνιστήρι που έχουμε όλοι οι μελισσοκόμοι στα χέρια μας κατά τις επιθεωρήσεις επινοήθηκε από τον μεγάλο Αμερικανό μελισσοκόμο Μόοζες Κουίνμπι από το St. Johnsvill της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατά το έτος 1875.
Πριν απο 9 χρόνια
Φερομόνες
Κώστας Μυγδανάλευρος
Οι φερομόνες των μελισσών είναι πτητικές χημικές ουσίες, δηλαδή εξατμίζονται πολύ εύκολα και διαδίδονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση με την βοήθεια του αέρα. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για...
Πριν απο 11 χρόνια
1. Αγορά μελισσοσμηνών
Κώστας Μυγδανάλευρος
Καλό είναι να τα βρει με τον εαυτό του ο κάθε νέος και νέα μελισσοκόμος, δηλαδή τι ακριβώς θέλει, να αγοράσει μελίσσια για να πάρει μέλια στην πρώτη ανθοφορία, ή να πάρει μικρά και να τα μεγαλώσει για να μάθει και να...
Πριν απο 11 χρόνια
2. Ο αρχάριος και το ξεκίνημα
Κώστας Μυγδανάλευρος
Πριν το ξεκίνημα, η ενημέρωση είναι το Α και το Ω για τον νέο ή την νέα που θέλει να ασχοληθεί με τις μέλισσες, αγοράζοντας δυο τρεις κυψέλες, πως πρέπει να έχει κατά νου ....
Πριν απο 11 χρόνια
3. Αποφυγή λαθών στην Μελισσοκομία
Κώστας Μυγδανάλευρος
Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε τα λάθη και τις παραλείψεις ασκώντας την τέχνη της Μελισσοκομίας, δεδομένου ότι πρέπει να δοκιμάζουμε και να εξετάζουμε με προσοχή όλες τις υπάρχουσες μεθόδους και τεχνικές. Τα λάθη μπορούν να αποφευχθούν όταν τα πάντα γίνονται με προσοχή και μελέτη.
Πριν απο 11 χρόνια
4. Η κυψέλη
Κ. Μυγδανάλευρος
Οι μέλισσες της οικογενείας mellifera mellifera είναι κοινωνικά έντομα και ζούνε πολλά μαζί σε κοινόβιο, δημιουργώντας έτσι ένα πολυπληθές σμήνος, μια μεγάλη κοινωνία η οποία λειτουργεί οργανωμένα, με τάξη και ρυθμό.
Πριν απο 10 χρόνια
5. Αισθήσεις μελισσών
Κ. Μυγδανάλευρος
Η όσφρηση της μέλισσας είναι μεγάλη, περίπου 10 φορές οξύτερη από την όσφρηση του ανθρώπου και 3-4 φορές από του σκύλου. Μπορεί να ανιχνεύει οσμές από μεγάλες αποστάσεις, αλλά και απειροελάχιστες ποσότητες στον αέρα.
Πριν απο 10 χρόνια
6. Το σώμα των μελισσών
Κ. Μυγδανάλευρος
Όπως στα διάφορα έντομα έτσι και στις μέλισσες το σώμα τους χωρίζεται σε τρία μέρη: Το κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά. Στο κεφάλι της ευρίσκονται αισθητήρια όργανα. Ο θώρακας περιέχει τα πόδια και τα φτερά. Η κοιλιά περιέχει τα όργανα για την πέψη και την αναπαραγωγή.
Πριν απο 10 χρόνια
7. Φυλές μελισσών
Κώστας Μυγδανάλευρος
Ο διαχωρισμός των φυλών των μελισσών έχει γίνει με τα μορφολογικά τους χαρακτηριστικά (βιομετρικούς μεθόδους διαχωρισμού των φυλών) αλλά και από τα μακροσκοπικά γνωρίσματά τους. Το είδος Apis mellifica έχει εξαπλωθεί στο μισό της γης.
Πριν απο 10 χρόνια
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ] << < > >>