Άρθρα
Υποκατηγορίες: [Μέλισσες] [Γενικά] [Εργάτρια] [Βασίλισσα] [Κηφήνας] [Μελισσοκομία] [Γενικά] [Μαθήματα] [Εγκατάσταση] [Προϊόντα Κυψέλης] [Μέλι] [Γύρη] [Κερί] [Πρόπολη] [Βασιλικός Πολτός] [Δηλητήριο] [Μελισσοπαίδεια] [Γενικά] [Ασθένειες] [Εχθροί] [Τροφές] [Φυτά] [Βοηθητικές Ανθοφορίες] [Συνταγές] [Υγείας] [Ροφήματα] [Ομορφιά] [Γλυκά] [Διάφορα] [Νομοθετικό πλαίσιο]
Η καλή γειτονία
Κώστας Μυγδανάλευρος
Οι κυψέλες μας λίγες, μέρος να τις τοποθετήσουμε πουθενά, κάποια άλλα προβλήματα με το αυτοκίνητο δεν μας επιτρέπουν να απομακρυνθούμε από την πόλη μας, ακόμη και ο χρόνος απασχόλησης στην εργασία μας, ίσως λειτουργεί σαν απαγορευτική δέσμευση για μελίσσια.
Πριν απο 11 χρόνια
Διάσωση μελισσιών από ακραία καιρικά φαινόμενα
Κώστας Μυγδανάλευρος
Με αφορμή πρόσφατο γεγονός από ξαφνική κακοκαιρία μεγάλης έντασης και διάρκειας που είχε σαν αποτέλεσμα τον πνιγμό μελισσιών νέου συναδέλφου, ξεκίνησα να γράφω για τις περιπτώσεις που όλο και πιο συχνά γίνονται πραγματικότητα, αληθινά σενάρια που έρχονται κοντά σε μας ή γνωστούς μας μελισσοκόμους.
Πριν απο 8 χρόνια
Αγνό μέλι ή ότι κι ότι
Κώστας Μυγδανάλευρος
Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι, έχουν την πελατεία τους, τους κύκλους τους, με φίλους, συγγενείς και γνωστούς που τους εμπιστεύονται χρόνια. Οι πελάτες αυτοί, γνωρίζουν...
Πριν απο 8 χρόνια
Γιατί οι μέλισσες κάνουν το μέλι
Κώστας Μυγδανάλευρος
Ξέρουμε πως οι μέλισσες παράγουν το μέλι εδώ και 100 εκατομμύρια χρόνια, από την κρητιδική περίοδο. Η κυψέλη λειτουργεί όπως ένας κουμπαράς, όταν ρίχνεις μέσα έστω και λίγα...
Πριν απο 11 χρόνια
Κρυστάλλωση του μελιού
Κώστας Μυγδανάλευρος
Η ποιοτική κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν προκαλεί απολύτως καμία αλλαγή στην διατροφική αξία αλλά και τη βιολογική ουσία του μελιού. Οι παράγοντες που συντελούν στην κρυστάλλωση ...
Πριν απο 10 χρόνια
Τα 10 ακριβότερα μέλια του κόσμου
Κώστας Μυγδανάλευρος
Μαθαίνοντας πως στο Γαλλικό Χρηματιστήριο πριν από μερικά χρόνια(2009), ένα κιλό μέλι πουλήθηκε για 45 χιλιάδες ευρώ, αποφάσισα να κάνω μια έρευνα να βρω ποιο είναι αυτό το μέλι και τι το κάνει τόσο ακριβό.
Πριν απο 7 χρόνια
Το Ελληνικό μέλι προσφέρει υγεία
Κώστας Μυγδανάλευρος
Στην χώρα μας παράγονται θαυμάσια είδη μελιών που γίνονται ανάρπαστα για τα ωφέλημα θρεπτικά συστατικά τους, μέλια όπως το θυμαρίσιο, το μέλι πεύκου, ελάτης, βαμβακιού, άνθεων και άλλα.
Πριν απο 9 χρόνια
Το Μέλι
Κώστας Μυγδανάλευρος
Το μέλι, είναι μια γλυκιά και παχιά ουσία που κάνουν οι μέλισσες για να ταΐσουν τις νεαρές προνύμφες, δημιουργώντας με την προσθήκη γύρης και νερού τον λεγόμενο Εργατικό Πολτό. Επίσης, κάνουν το μέλι για να τρώνε και οι ίδιες τον χειμώνα...
Πριν απο 11 χρόνια
Το μέλι πηγή υγείας
Κώστας Μυγδανάλευρος
Το μέλι είναι πιο παλαιό από την γραπτή ιστορία, που χρονολογείται από το 2100 π.χ. στις γραφές των Σουμερίων και στις σφηνοειδείς γραφές των Βαβυλωνίων, στον κώδικα Hittite, στις ιερές γραφές της Ινδίας και των αρχαίων Αιγυπτίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τις ανασκαφές...
Πριν απο 11 χρόνια
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ] << < > >>