Είσοδος
Ξέχασα τον κωδικό μου

Εγγραφή

Αναζήτηση
Ανθοφορίες Ιανουαρίου
Ροή twitter
Διαφημίσεις
Επικοινωνία

Άρθρα > Μελισσοπαίδεια > Βοηθητικές Ανθοφορίες

Σκυλοκρέμμυδο φθινοπώρου

Βοηθητικές Ανθοφορίες

Κώστας Μυγδανάλευρος

Όλα τα είδη της οικογένειας των φυτών Scilla ανθίζουν κατά την διάρκεια των μηνών της άνοιξης, αλλά υπάρχει και το είδος Prospero autumnalis που ανθίζει από τέλος καλοκαιριού και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο, ανάλογα βέβαια με το υψόμετρο που ευρίσκεται.

Πριν απο 6 χρόνια

Στελλάρια

Βοηθητικές Ανθοφορίες

Κ. Μυγδανάλευρος

Κάποιοι την ονομάζουν και φαρμακευτική, ζιζάνιο χρήσιμο στους μελισσοκόμους αλλά και στην παραδοσιακή φαρμακευτική. Η περίοδος άνθισής της είναι γύρω στους 10 μήνες, με πρώτο τον μήνα Μάρτιο. Αρχές άνοιξης τα πρώτα άνθη.

Πριν απο 5 χρόνια

Τριανταφυλλιά

Βοηθητικές Ανθοφορίες

Κώστας Μυγδανάλευρος

Τα τριαντάφυλλα είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα φυτών που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η κάθε αυλή, το κάθε μπαλκόνι, η κάθε γωνιά κήπου και πάρκου, φιλοξενεί τριανταφυλλιές. Τα φύλλα τους είναι βαθυπράσινα με οδοντωτή άκρη και οβάλ σχήμα. Τα άνθη ποικίλουν από είδος σε είδος...

Πριν απο 6 χρόνια

Τσιντόνια

Βοηθητικές Ανθοφορίες

Κ. Μυγδανάλευρος

Θάμνος εύκολης ανάπτυξης σχεδόν σε όλα τα εδάφη. Τα άνθη της, κόκκινα με κίτρινους στήμονες. Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις για να αναπτυχθεί γρήγορα. Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα με παραφυάδες και μοσχεύματα. Φτάνει σε ύψος τα τρία μέτρα περίπου. 

Πριν απο 7 χρόνια

Φτελιά

Βοηθητικές Ανθοφορίες

Κ. Μυγδανάλευρος

Η φτελιά ή καραγάτσι είναι δένδρο που ευρίσκεται σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Είναι ανεμόφιλο αλλά βοηθιέται και από διάφορα έντομα για την επικονίαση του. Τα άνθη του είναι χωρίς πέταλα, το ύψος τους ξεπερνά εύκολα τα 15 μέτρα.

Πριν απο 7 χρόνια

[1 2 3 ] << <