Είσοδος
Ξέχασα τον κωδικό μου

Εγγραφή

Αναζήτηση
Ροή twitter
Διαφημίσεις
Επικοινωνία

Αγριολουβουδιά

Βοηθητικές Ανθοφορίες

Κώστας Μυγδανάλευρος

Είναι ένα φυτό με ευρεία διάδοση παγκοσμίως εκτός των ψυχρών περιοχών των δύο ημισφαιρίων. Τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα, πολύ μικρά και φύονται σε ταξιανθίες, χαρακτηριστικό τους είναι πως στερούνται πετάλων και έχουν μόνον...

Πριν απο 9 χρόνια

Χρήση μελισσιών για μετρήσεις ρύπανσης

Είδηση

Κώστας Κονταξής

Σε ένα στρέμμα στο τέλος του διαδρόμου έχουν τοποθετήσει μελίσσια οι αρμόδιοι του αεροδρομίου του Αμβούργου στην Γερμανία. Σκοπός του εγχειρήματος να μετρήσουν τα ποσοστά ρύπανσης του αεροδρομίου στην περιοχή.

Πριν απο 9 χρόνια

Οι μέλισσες έχουν φωτογένεια

Διάφορα

Κώστας Κονταξής

Εν όψη της εβδομάδας επικονιαστών (pollinator week) στην Αμερική, ο Sam Droege της γεωλογικής ερευνητικής υπηρεσίας (U.S. Geological Survey), ανάρτησε εκπληκτικές φωτογραφίες macro απο διάφορα όμορφα είδη μελισσών στον πλανήτη.

Πριν απο 10 χρόνια

Καστανιά

Φυτά

Κώστας Μυγδανάλευρος

Η καστανιά αποτελεί ένα από τα χρησιμότερα δένδρα για την μελισσοκομία και πηγή καλού μελιού και άφθονης, άριστης ποιότητας, γύρης. Η ανθοφορία της Καστανιάς ευνοείται όταν προηγηθούν ήπιες καιρικές συνθήκες και βροχερός καιρός.

Πριν απο 10 χρόνια

Μελισσοθεραπεία

Γενικά

Κώστας Μυγδανάλευρος

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα κυψέλης όχι μόνον για θρεπτικούς λόγους αλλά και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι από πολύς νωρίς έκαναν χρήση του μελιού για την θεραπεία εξωτερικών πληγών...

Πριν απο 10 χρόνια

Γαϊδουράγκαθο

Φυτά

Κώστας Μυγδανάλευρος

Το συναντάμε στις άκριες των αγροτικών δρόμων, σε πεδινές και ορεινές περιοχές. Τα άνθη του γαϊδουράγκαθου έχουν χρώμα μοβ, αγαπημένο χρώμα των μελισσών, διότι πλησιάζει προς το υπεριώδης, που αυτές βλέπουν.

Πριν απο 10 χρόνια

Παιδιά Προσοχή... οι μέλισσες τσιμπάνε

Γενικά

Κώστας Μυγδανάλευρος

Κατά τους θερινούς μήνες, εσείς παιδιά που φεύγετε από τα μεγάλα αστικά κέντρα και πάτε, στις κατασκηνώσεις, για διακοπές και περιπέτειες, στην επαρχία και στα χωριά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις εξερευνήσεις σας.

Πριν απο 10 χρόνια

6. Το σώμα των μελισσών

Μαθήματα

Κ. Μυγδανάλευρος

Όπως στα διάφορα έντομα έτσι και στις μέλισσες το σώμα τους χωρίζεται σε τρία μέρη: Το κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά. Στο κεφάλι της ευρίσκονται αισθητήρια όργανα. Ο θώρακας περιέχει τα πόδια και τα φτερά. Η κοιλιά περιέχει τα όργανα για την πέψη και την αναπαραγωγή.

Πριν απο 10 χρόνια

Παπαρούνα

Βοηθητικές Ανθοφορίες

Κώστας Μυγδανάλευρος

Η παπαρούνα είναι ένα αυτοφυές φυτό (πόα) που φύεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας μας και σε κάθε τύπο εδάφους. Σε φτωχά χώματα και με λίγη υγρασία οι μίσχοι των λουλουδιών δεν μεγαλώνουν πολύ, ενώ σε πλούσιο με θρεπτικά συστατικά και υγρασία έδαφος ψηλώνει πολύ, κάνοντας ...

Πριν απο 10 χρόνια

[5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ] << < > >>