Γλυκόζη
Κώστας Μυγδανάλευρος
Η σακχαρόζη περιέχεται στις περισσότερες τροφές, αλλά βρίσκεται σε μεγάλη περιεκτικότητα τόσο στο ζαχαροκάλαμο όσο και στα ζαχαρότευτλα, τα οποία είναι οι πρώτες πηγές ζάχαρης στον πλανήτη μας και που πωλούνται στα καταστήματα όλου του κόσμου.
Πριν απο 9 χρόνια
Η Αράχνη
Κώστας Μυγδανάλευρος
Από την άνοιξη έως αργά το φθινόπωρο, οι μέλισσες που συλλαμβάνονται από τις αράχνες είναι χιλιάδες. Πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε μέλισσες νεκρές στους ιστούς μέσα και δίπλα από το μελισσοκομείο μας, αλλά οι περισσότερες δεν πέφτουν στην αντίληψη μας διότι ...
Πριν απο 9 χρόνια
9. Τροφές των μελισσών
Κώστας Μυγδανάλευρος
Σε αναζήτηση τροφής οι μέλισσες μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Κάποιες φορές όταν η πηγή τροφής ευρίσκεται μακριά από το μελισσοκομείο, ξεπερνούν τα χίλια μέτρα για την συλλογή της.
Πριν απο 9 χρόνια
Ασκοσφαίρωση
Κώστας Μυγδανάλευρος
Ο μύκητας Ascosphaera apis Maasen είναι υπεύθυνος για μια από τις σοβαρότερες ασθένειες των μελισσιών, την ασκοσφαίρωση, η οποία προσβάλει τις 4 έως 6 ημερών προνύμφες αλλά όχι τις νεότερες ή μεγαλύτερες μέλισσες.
Πριν απο 10 χρόνια
Το σύγχρονο καπνιστήρι
Κώστας Μυγδανάλευρος
Το καπνιστήρι που έχουμε όλοι οι μελισσοκόμοι στα χέρια μας κατά τις επιθεωρήσεις επινοήθηκε από τον μεγάλο Αμερικανό μελισσοκόμο Μόοζες Κουίνμπι από το St. Johnsvill της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατά το έτος 1875.
Πριν απο 10 χρόνια
Σχετικά με τη μελισσοκομική ορολογία
Κώστας Μυγδανάλευρος
Με αυτά και αυτά που συμβαίνουν στην Ελληνική μελισσοκομική κοινωνία, εισαγωγή άγνωστης ποιότητας μελιών, νοθείες, βάπτιση ξένων μελιών σε Ελληνικά, έχουμε και την ορολογία της μελισσοκομικής τέχνης να βάλλεται από εμάς τους ίδιους.
Πριν απο 10 χρόνια
Κρυστάλλωση του μελιού
Κώστας Μυγδανάλευρος
Η ποιοτική κρυστάλλωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν προκαλεί απολύτως καμία αλλαγή στην διατροφική αξία αλλά και τη βιολογική ουσία του μελιού. Οι παράγοντες που συντελούν στην κρυστάλλωση ...
Πριν απο 10 χρόνια
Τριανταφυλλιά
Κώστας Μυγδανάλευρος
Τα τριαντάφυλλα είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα φυτών που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η κάθε αυλή, το κάθε μπαλκόνι, η κάθε γωνιά κήπου και πάρκου, φιλοξενεί τριανταφυλλιές. Τα φύλλα τους είναι βαθυπράσινα με οδοντωτή άκρη και οβάλ σχήμα. Τα άνθη ποικίλουν από είδος σε είδος...
Πριν απο 10 χρόνια
Σκυλοκρέμμυδο φθινοπώρου
Κώστας Μυγδανάλευρος
Όλα τα είδη της οικογένειας των φυτών Scilla ανθίζουν κατά την διάρκεια των μηνών της άνοιξης, αλλά υπάρχει και το είδος Prospero autumnalis που ανθίζει από τέλος καλοκαιριού και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο, ανάλογα βέβαια με το υψόμετρο που ευρίσκεται.
Πριν απο 10 χρόνια
[3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ] << < > >>